logo for loader

Телефон: 02 9432207

Проф. Йорданка Узунова


Специалист Урология

Проф. Йорданка Узунова е специалист уролог в София с над 30 години опит. Основни направления в работата й са преподавателската и лечебно-диагностичната дейност в областта на урологията и андрологията. Автор е на над 180 публикации в български и чуждестранни журнали и списания, съавтор в 7 учебници и помагала за студенти. Има 6 признати рационализации в областта на урологията. Удостоена е с Доктор Хонорис кауза по урология на Балканската Академия на науките през 2003 г. Избрана е в проучването на Дарик радио за Най-добрите лекари в България в област Урология. Проф. Узунова не преглежда деца.


ОБРАЗОВАНИЕ


Завършва Медицински университет и има придобита специалност Урология. През 1986 г. защитава кандидатска дисертация и докторска през 2007 г. През 2003 г. завършва магистратура по Здравен мениджмънт.


КВАЛИФИКАЦИИ


- 1986 г. - Специализации по експериментална микрохирургия в андрологията в Рощок, Германия и в институт Шарите, Берлин;

- Неколкократни специализации по пластични операции в урологията и микрохирургия в андрологията;

- Член на Българско урологично дружество, Европейско урологично дружество и Световно урологично дружество;

- От 2009 г. - член и зам. председател на лекарствената комисия на УМБАЛ Александровска;

- 2005 г. - Носител на наградата "Жена на Годината" на Американския Библиографски Институт;

- Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.


БИОГРАФИЯ


Проф. Узунова е участник в разработването на научни проекти към Медицински университет София като водещ автор и научен ръководител на докторант. Била е заместник декан на Медицински факултет на Медицински университет София от 2008 г. два мандата в отдел "Следдипломно обучение на лекари". Към момента работи като професор към Катедра по спешна медицина в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и в отделението по урология-андрология.