logo for loader

Телефон: 02 9432207

Проф. Пламен Кинов, МДЦ ИСУЛ Царица Йоанна

Проф. Пламен Кинов


Специалист Ортопедия и травматология

Началник  клиника по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“София. Завършил МУ Плевен с отличие. Извършва активна дейност в национални и международни конференции и конгреси. Автор е над 200 научни публикации.


Специализира в областта на:


Ендопротезиране на колянна става. Ендопротезиране на тазобедрена става. Миниинвазивно ендопротезиране. Ревизионно ендопротезиране. Комплексни случаи. Съхраняващи операции. Оперативно лечение на фрактури. Предоперативно планиране на операция. Лечение на коксартроза, гонартроза, остеопороза


Кратка биография на Проф. Пламен Кинов


Професор Пламен Кинов завършва с отличие висше медицинско образование във ВМИ Плевен през 1995 годинаОт 2020 година е избран за Ръководител Катедра по ортопедия и травматология при МУ София. От 2013 година e Началник на Клиника по ортопедия и травматология на Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“, СофияОт 2010 година завежда сектор ендопротезиране в Клиника по ортопедия и травматология на Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“, СофияПрез 2010 година се хабилитира като доцент по ортопедия и травматологияПрез 2007 година защитава докторска дисертация на тема „Асептично разхлабване на тазобедрената артропластика“От 2004 година е специалист по ортопедия и травматологияОт 1999 година е асистент в Клиника по ортопедия и травматология на Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“, СофияПредседател на Софийски клон на Българско дружество по ортопедия и травматология (БОТА), Касиер на БОТАЧлен на БОТА (Българска ортопедична и травматологична асоциация), СУБ (Съюз на учените в България), EFORT (Европейската Федерация на Националните Ортопедични Асоциации), AAOS (Американската асоциация на ортопедичните хирурзи), EHS (Европейската дружество по хирургия на тазобедрената става)Носител на Световна награда Abdel Hay Mashhour на 25-ти конгрес на SICOT 2005 год. и награда на 10-ти конгрес на БОТА 2007 год.Проф. Кинов развива активна научна дейност с над 140 научни публикации и множество участия в научни форуми у нас и в чужбинаПроф. Кинов е специализирал в Германия 2002, 2010; Австрия 2003, 2004, 2007, 2011; Италия 2012; САЩ 2013;Проф. Кинов говори свободно английски и ползва руски, немски, италиански и френски езициНаучните му интереси включват хирургия и ендопротезиране на тазобедрена и колянна ставаПроф. Кинов има интензивна практика, като консултира пациенти от цялата страна в София, и веднъж месечно във Велико Търново и Хасково.